Startzondag 2024

Op zondag 15 september 2024 gaan we van start met het nieuwe seizoen. Bij binnenkomst is er meteen actie: je mag een verfafdruk van je hand maken op een plaat. Jong en oud doen hier aan mee. Binnengekomen in de kerkzaal is het al een gezellige boel. Koffie en thee met eigenbakken cake staat klaar en het is genieten om elkaar zo te ontmoeten.

Mattanja Veldman opent de dienst en geeft ons een opdracht. Je zoekt contact met iemand anders en kijkt elkaar 1 minuut in de ogen. Daarna moet je iets veranderen aan je blik en elkaar nogmaals in de ogen kijken. Zie je bij de ander wat er veranderd is?

Soms kijk je, maar valt iets je niet op. Je kunt met je ogen iets zien en het toch niet waarnemen. In onze kerk is al 59 jaar een Bijbeltekst ‘verstopt’… maar wie weet welke tekst dit is en waar die te vinden is. Het is de tekst uit 2 Kronieken 25:9  De Heer kan u méér geven dan dit! Wat een belofte van God dat Hij ons meer wil geven dan we nu al ontvangen hebben. De uitdaging voor het komend seizoen is om onze ogen te openen, met Gods ogen te kijken en nieuwe dingen te ontdekken.

We hebben een geweldige tijd van aanbidding, waarin we onze ogen richten op God en Hem de eer geven.
Een groep enthousiaste meisjes doet een dans op het lied ‘Zo happy’.
Ik wil rennen, ik wil springen
Voor U mijn grote Heer
Ik wil juichen, U aanbidden
U verdient alle eer

Dan komt Willem Boorsma en onthult samen met Mattanja het bord met het nieuwe jaarthema: ‘Zie Mij’. De letters van deze woorden zijn uitgesneden in hout en hier doorheen zie je de plaat met handafdrukken van de aanwezigen.

In de preek vertelt Willem hoe we tot dit thema gekomen zijn en hoe God ons roept in de Bijbel met de woorden: Zie Mij – Hineni. Dit vraagt een reactie van ons: Hier ben ik en zend mij. Een antwoord dat zegt: God, ik heb U gehoord en ik wil antwoord geven. Ik stel me open. Ik maak me leeg; ik ben beschikbaar. Uw wil geschiede, ik geef mijzelf als instrument in Uw handen. God roept je en zo begint jouw reis. Elke stap op de weg begint ermee dat God je roept. God nodigt je uit om dichterbij te komen. Durf je die uitnodiging aan te nemen? Zonder vooraf te weten waarin God je meeneemt? Durf jij het te zeggen, elke dag opnieuw? Hineni – Hier ben ik!

Ondertussen is al het meegenomen eten uitgestald op tafels in de hal. Ieder kan langslopen en zijn eigen maaltijd samen stellen. Een geanimeerde tijd volgt van samen eten.