Alfa en Omega

In Openbaring 1:8 maakt God zich bekend en laat zien wie Hij is:
Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere. Die is en Die was en Die komt – de Almachtige.

Het leven begint met God. Hij heeft jou gemaakt en is vanaf het allereerste moment bij je. God is met je meegegaan in je hele leven, in alle omstandigheden. Hij was er gisteren, Hij was er vorige week en alle dagen ervoor. Hij is er nu, vandaag op dit moment.

God is er deze eeuw, maar ook de eeuwen ervoor. Al voor de jaartelling en voor Hij de wereld schiep. God is er altijd geweest, Hij is het Begin.

En God zal er altijd zijn, voor eeuwig. Dat stopt nooit, Hij is zelf het Einde. Hij is bij jou, Hij is bij ons en bij ieder die leeft en leven zal. Hij is er morgen en de dag erop, de hele week en alle dagen die volgen. God, het Begin en het Einde. Hij omvat alles met Zijn aanwezigheid.

Voor mij niet te begrijpen, maar ik mag het ontvangen en zijn. Als klein stukje ben ik deel van al die jaren en al die mensen en dat geldt ook voor jou. Een klein stipje, maar gezien door God. Vanuit Zijn Almacht ziet Hij het kleine, ziet Hij jou. Bij Hem ben je veilig, aan Hem mag je je toevertrouwen.

Elke dag opnieuw is God erbij. Op Hem mag je je hoop vestigen, van Hem mag je kracht ontvangen en Zijn vreugde en vrede geeft Hij jou.

Je bent onderdeel van iets groots. Je mag er zijn en erbij horen.

Wilma Oosterhuis

Uit het gemeenteblad Cifrah - augustus 2024